September; maand van de schepping


Ik wist het niet eerder,  dat de periode van 1 september t/m 4 oktober de Scheppingsperiode genoemd wordt. Ik werd er op attent gemaakt door A Rocha, een wereldwijde beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgen voor Gods schepping. A Rocha werkt samen met o.a. Groene Kerken.  Zij dromen ervan,  dat steeds meer christenen erkennen, dat de zorg voor Gods schepping een plek heeft in het hart en daarmee ook in hun dagelijkse leven.

Van 1 september t/m 4 oktober organiseren zij de Maand vande Schepping en willen de goedheid van de schepping vieren en aandacht geven aan de schreeuw van de aarde. Deze scheppingsperiode is een uitgelezen kans om het te hebben over natuur en klimaat, ook in kerken en gemeenschappen.

Op de website Groene Kerken worden allerlei materialen aangereikt om hiermee als kerk of persoonlijk aan de slag te gaan. Een mooie uitdaging die we graag met je delen.

Albert liet zich al eerder GROEN uitdagen door een wedstrijd uitgeschreven door Groene Kerken en het Nederlands Dagblad, om een GROENE preek te schrijven. Met 75 andere lekenpredikers en 63 theologen nam hij de handschoen op. De vele inzendingen maken duidelijk dat nadenken over “geloven” in combinatie met “zorg voor de aarde” een thema is dat leeft.

Hij hoorde niet bij de prijswinnaars, maar op onze eigen blogsite is ruimte genoeg om zijn preek in een artikel te delen. Je kunt hem HIER lezen.

Vredevolle groet,

A&M

 


Reacties

meest gelezen