terugkijken

2023 was ons Jubeljaar. We waren 50 jaar getrouwd, we hebben in die jaren 7 x 7 kerken verlaten, o.a. door onze verhuizingen, en beleefden een heel vreugdevol jaar in wat we mochten ontdekken in de Bijbel over Israël. We ontdekten zoveel nieuws waar we al heel lang overheen gelezen hadden, of dat met een speciaal gekleurde bril gezien en begrepen hadden. Er zijn hernieuwde contacten waar we superblij mee zijn. 

Maar wat ook al 50 jaar met ons meegaat……het sjabloon wat onze website siert.

2e kerstdag 1973, toen ik een dikke zwangerschapsmiddagdut deed, ging manlief aan de slag om wenskaarten te maken op school. Hij kwam thuis met een stapel gespatte kaartjes met een menora erop. We hebben geen idee waarom hij juist dat plaatje heeft gekozen om uit te knippen en te gebruiken. Nu…..50 jaar later heeft het voor ons zoveel meer betekenis gekregen dan een sjabloontje om te gebruiken om onze nieuwjaarswensen te versturen. We gebruikten hem niet elk jaar, maar zo af en toe pakten we hem uit het nu 50 jaar oude envelopje om mee aan de slag te gaan.

En het ene jubeljaar is nog niet afgelopen, of het andere begint. Zoonlief….ja die van de middagdut, neemt me in zijn jubeljaar mee op een roadtrip langs allerlei voor mij en hem historische plekjes. Een mooi begin van het nieuwe jaar.

Met onze menora wensen we jullie alle goeds toe, Liefde, Licht en Leven voor 2024 gewenst.

 

Liefs,

A & M

Reacties

meest gelezen